Tanım ve Tarihçe :
1964 yılında Motor Bölümü adı altında kurulan bu alan 2006-2007 öğretim yılından itibaren Otomotiv Teknolojisi olarak adlandırılacaktır.
Bu alanda eğitim görecek öğrencilerimiz 10. sınıfta temel mesleki dersler alacaklardır. 11. sınıftan itibaren Otomotiv Elektromekanikçiliği dalına ait dersleri göreceklerdir. Otomotiv elektromekanikçisi; binek, hafif ve ağır hizmet tipi araçlardaki (iş makineleri hariç) tüm sistemlerin arıza teşhis, bakım, onarım ve ayar işlerini kendi başına ve belirli bir süre içerisinde yapabilen nitelikli kişidir.
Hedeflerimiz :
Temel hedefimiz ülkemizin ve Avrupa´nın bu alanda ihtiyaç duyduğu ara elemanı ihityacını karşılamak ve yüksek öğretim kurumlarına öğrenci yetiştirmektir.
Öğrenci Profili :
Bu alanda eğitim görecek öğrencilerimizin taşıması gereken özellikler şunlardır;
• İş ahlâkına uygun davranmak,
• Duyu organlarının işlevlerini tam olarak yerine getirir durumda olması,
• El ve parmakları ustalıkla kullanabilmek,
• El ve gözleri eşgüdümlü olarak kullanabilmek,
• Bedensel ve ruhsal açıdan sağlıklı durumda olmak,
• Analiz ve yorum yapabilmek,• Problemlerin üstesinden gelebilmek,
• Ekip çalışmasına yatkınlık.
Eğitim Kariyer İmkanları :
Otomotiv elektromekanikerliği öğretimi orta öğretim düzeyinde endüstri meslek liselerinde verilmektedir. Bu alanda eğitim gören öğrenciler, iki yıl öğretim süresi olan meslek yüksek okullarının otomotiv programlarına sınavsız geçiş yapabilirler. Meslek yüksek okulu programlarını başarı ile bitirenler, ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı’nda başarılı oldukları takdirde mesleklerinin devamı niteliğindeki fakültelerin ilgili bölümlerine girmeye hak kazanırlar.
İş Bulma İmkanları :
Otomotiv elektromekanikerleri otomotiv fabrikalarında, yetkili otomotiv servis ve bakım işletmelerinde, özel otomotiv servis ve bakım atölyelerinde ve otomotiv sektörü ile ilgili çeşitli işletmelerde iş bulabilir.Meslek elemanları bilgi, beceri, deneyim, çalışma süresi gibi etmenlere göre ücret alırlar. Mesleğin gereklerini yerine getiren ve disiplinli çalışan bir meslek elemanı başta Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere birçok ülkede iş bulabilir.